Eskişehir Fare İlaçlama
Fare İlaçlama
İstiklal Mahallesi Reşadiye Esnafı Sokak No:18/A Odunpazarı Eskişehir
bilgi@fareilaclama.com
0549 548 26 84 - 0549 547 26 87

Trenler Güneş Enerjisiyle Üretilecek: TÜRASAŞ’ta Büyük Çevreci Hamle

11.06.2025 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye Raylı Sistem Araçları Anonim Şirketi (TÜRASAŞ) Sakarya Bölge Müdürlüğü'nde kurulan Güneş Enerjisi Santrali (GES) çalışmalarında sona gelindiğini açıkladı. Bu stratejik yatırımla birlikte, elektrikli tren setlerinin, hızlı trenlerin ve banliyö araçlarının imalatında güneş enerjisi kullanılacak ve tren üretiminde tüketilen elektriğin en az yüzde 90'ı yenilenebilir kaynaklardan sağlanacak.

Bakan Uraloğlu, TÜRASAŞ'ın Türkiye ve Ortadoğu'nun en büyük raylı sistem araç imalatçısı olarak enerji alanında da önemli bir projeyi hayata geçirmek üzere olduğunu vurguladı.

Tren Üretiminde Yüzde 90 Yenilenebilir Enerji Hedefi

TÜRASAŞ Sakarya Fabrikası'nda GES projesinin tamamlanmasıyla toplam 2 bin 310 kilovat elektrik gücü elde edileceğini belirten Bakan Uraloğlu, "Bu sayede üretim girdileri içerisinde önemli bir paya sahip olan enerji maliyetlerini düşürerek rekabet gücünün artırılması ve enerji arz güvenliğinin sağlanması en büyük kazanımımız olacak" dedi.

Ekonomiye Yıllık 14 Milyon, 10 Yılda 500 Milyon Lira Katkı

Projenin hayata geçirilmesiyle yılda yaklaşık 3 milyon 350 bin kilovat saat elektrik enerjisi üretileceğini ifade eden Uraloğlu, güncel elektrik maliyetleriyle ekonomiye yıllık ortalama 14 milyon lira, 10 yıllık süreçte ise yaklaşık 500 milyon lira katkı sağlanacağını belirtti. Ayrıca, yaklaşık 670 hanenin yıllık elektrik ihtiyacına denk gelen bu projeyle bin 739 ton karbondioksit salınımının önüne geçileceğinin de altını çizdi.

Sürdürülebilir Ulaşım İçin Önemli Bir Adım

Bakan Uraloğlu, Bakanlık olarak ulaşımın her modunda sürdürülebilir bir gelecek için çevreci yatırımları hayata geçirdiklerini belirterek, "GES ile ürettiğimiz elektrik enerjisiyle TÜRASAŞ Sakarya Bölge Müdürlüğümüzde yer alan fabrikalarda elektrikli tren setlerinin, hızlı trenlerin, banliyö araçlarının imalatlarıyla raylı sistem araçlarının bakım ve onarımında güneş enerjisini kullanacağız" diye konuştu.

Bu proje, Türkiye'nin raylı sistem üretiminde çevresel sürdürülebilirliği artırma ve karbon ayak izini azaltma hedeflerine önemli bir katkı sağlayacak.

Gönderen: journal
1901 defa okundu 
 


Ekoloji
Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü’nde Bayramlaşma: Birlik, Beraberlik ve Gazze Vurgusu
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan Çevreye Büyük Katkı
Babalar Günü’ne Özel: Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan 19 İlde Baba-Çocuk Doğa Kampı!
Trenler Güneş Enerjisiyle Üretilecek: TÜRASAŞ’ta Büyük Çevreci Hamle
Mera Islah Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor: Hem Ormanlar Hem Hayvancılık Kazanacak

 

 

Haberler / Duyurular

Menü


Ürün / Hizmet 
Fare İlaçlama
 

Anket
Fare İlaçlama Konusunda Destek Almayı Düşünüyor musunuz?

Evet
Hayır
Kararsızım

Sonuçlar

Son Haberler
Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü’nde Bayramlaşma: Birlik, Beraberlik ve Gazze Vurgusu
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan Çevreye Büyük Katkı
Babalar Günü’ne Özel: Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan 19 İlde Baba-Çocuk Doğa Kampı!
Trenler Güneş Enerjisiyle Üretilecek: TÜRASAŞ’ta Büyük Çevreci Hamle
Mera Islah Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor: Hem Ormanlar Hem Hayvancılık Kazanacak
Eskişehir İl Müdürü’nden Türkiye Çevre Haftası ve Dünya Çevre Günü Mesajı
MİLLİ PARKLAR VE TABİAT PARKLARI KURBAN BAYRAMI’NA HAZIR
OGM’den Kurban Bayramı Öncesi Yangın Uyarısı
TÜKDES’ten Dünya Çevre Günü Mesajı: "Çevre, İnsanlığın ve Tüm Canlıların Evidir!"
"Yeşil Vatan Kahramanları Görev Başında" Programıyla Orman Yangınlarıyla Mücadele Filosu Uğurlandı